Bernard Haitink toegetreden tot Comité van Aanbeveling VTN

By
In Nieuws

Dirigent Bernhard Haitink is vanaf heden toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van Vocaal Talent Nederland. Hij onderschrijft daarmee het belang van het werk van stichting VTN.

Bernard Haitink (1929) begon zijn carrière als dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest en was daarop volgend 27 jaar lang de chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook was hij Music Director van de Glyndebourne Festival Opera, The Royal Opera en Covent Garden, Principal Conductor van het London Philharmonic, de Staatskapelle Dresden en het Chicago Symphony Orchestra. Hij is beschermheer van het Radio Filharmonisch Orkest, eredirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest, Conductor Emeritus van het Boston Symphony Orchestra en erelid van de Berliner Philharmoniker en het Chamber Orchestra of Europe.
Bernard Haitink heeft een zeer uitgebreide discografie en heeft vele awards en onderscheidingen mogen ontvangen voor zijn muzikale verdiensten. Zo ontving hij de Edison Klassiek Oeuvreprijs in 2016 en is hij sinds februari 2017 benoemd tot commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

In 2004 dirigeerde Haitink het Nationaal Kinderkoor in de 3e Symfonie van Mahler in Het Concertgebouw te Amsterdam. Hij vindt de ontwikkeling van jong muzikaal talent zeer belangrijk.
Zakelijk leider van VTN, Gea Plantinga, is daarom ook bijzonder verheugd over het feit dat Haitink positief heeft gereageerd op de uitnodiging om toe te treden tot het comité: ‘Hij is één van de groten der aarde, en dat hij het belang van het ontwikkeltraject dat wij met kinderen en jongeren doorlopen onderschrijft, verheugt ons enorm.’

Naast Bernard Haitink hebben zitting in het Comité van Aanbeveling:
–  Eric Ericson † – Zweden
–  Ton Koopman – Nederland
–  Iván Fischer – Hongarije