Nationaal Gemengd Jeugdkoor

Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor bestaat uit jonge vrouwen en mannen vanaf 16 jaar en is opgericht in 2011 om een plaats te bieden aan getalenteerde jonge zangers die ensemble-ervaring willen opdoen in een kamerkoor. Eerdere dirigenten waren David Wilson-Johnson en Louis Buskens. Een aantal koorleden hebben eerder gezongen in het Nationaal Kinderkoor of in het Nationaal Jongenskoor.

Sinds september 2016 is Wilma ten Wolde artistiek leider van het NGJK. Vocal coach is Irene Verburg.

Het koor werkt met gastdirigenten o.a.  Adrián Rodríguez Van der Spoel (Musica Temprana) en Sigvards Klava (Lets Radiokoor).

Alle koorleden hebben wekelijkse coaching in de regio waar zij wonen. De coaching bestaat uit geïntegreerde solfège en muziektheorie aan de hand van het repertoire. Eens in de maand repeteert het koor als ensemble. Tijdens de repetities is er veel aandacht voor de vocale begeleiding van de zangers.

Het NGJK staat open voor jonge musici – ook instrumentalisten – die hun ‘musicianship’ verder willen ontwikkelen door middel van ensemblezang o.l.v. topdirigenten en specialisten. De samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag maakt het mogelijk dat masterstudenten na een geslaagde auditie een project kunnen meedoen met het NGJK.

Leeftijd zangers : 16 -30. Toelating na een geslaagde auditie.

Aankomende projecten
* Zoltán Kodály Festival – nov 2017
* Muziek van Kreek, Pärt, Schnittke en Rachmaninov – dec 2017
* Mattheus Passion J.S. Bach – 2018
* Requiem G. Faure – 2018

Gastdirigent

Audities en aanmelden

Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor is voor jonge zangers (bassen, tenoren, countertenoren, alten, sopranen) die graag zingen, een goed muzikaal gehoor hebben en muzikale ervaring hebben opgedaan in een koor of orkest. Alle zangers doen eerst een auditie. Bij de auditie wordt gekeken of je voldoende talent en motivatie hebt om mee te kunnen doen.

Klik hieronder voor meer informatie over de audities en het aanmeldingsformulier.

Contributie

Klik hieronder voor meer informatie over de contributie.