Nationaal Gemengd Jeugdkoor

Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor bestaat uit jonge vrouwen en mannen vanaf 16 jaar en is opgericht in 2011 om een plaats te bieden aan jonge zangers die in een gemengd koor willen zingen. Eerdere dirigenten waren David Wilson-Johnson en Louis Buskens. De meeste koorleden hebben eerder gezongen in het Nationaal Kinderkoor of in het Nationaal Jongenskoor.

Sinds september 2016 is Wilma ten Wolde artistiek leider van het NGJK.

Het koor nodigt regelmatig gastdirigenten uit om met hen te werken, o.a.  Adrián Rodríguez Van der Spoel in samenwerking met Musica Temprana.

Alle koorleden hebben wekelijkse coaching in de regio waar zij wonen. De coaching bestaat uit geïntegreerde solfège en muziektheorie aan de hand van het repertoire. Eens in de maand repeteert het koor als ensemble. Tijdens de repetities is er veel aandacht voor de vocale begeleiding van de zangers.

Het NGJK staat open voor jonge musici – ook instrumentalisten – die hun ‘musicianship’ verder willen ontwikkelen door middel van ensemblezang o.l.v. topdirigenten en specialisten. De samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag maakt het mogelijk dat masterstudenten na een geslaagde auditie een project kunnen meedoen met het NGJK.

Leeftijd zangers : 16 -30. Toelating na een geslaagde auditie.

Gastdirigent

Audities en aanmelden

Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor is voor jonge zangers (bassen, tenoren, countertenoren, alten, sopranen) die graag zingen, een goed muzikaal gehoor hebben en muzikale ervaring hebben opgedaan in een koor of orkest. Alle zangers doen eerst een auditie. Bij de auditie wordt gekeken of je voldoende talent en motivatie hebt om mee te kunnen doen.

Klik hieronder voor meer informatie over de audities en het aanmeldingsformulier.

Contributie

Klik hieronder voor meer informatie over de contributie.

1:27
Sicut Locutus Est
28 oktober 2014