Thomas Hampson in Comité van Aanbeveling

Met gepaste trots delen we graag mee dat Thomas Hampson is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van Vocaal Talent Nederland. Hij onderschrijft daarmee het belang van het werk van VTN.

Thomas Hampson is een Amerikaanse bariton in het klassieke lied- en operarepertoire. Hampson wordt beschouwd als een van de vooraanstaande Amerikaanse baritons van dit moment. Zijn repertoire omvat een lange reeks van rollen, zoals de titelhelden in Mozarts Don Giovanni, Rossini’s Guillaume Tell, Ambroise Thomas’ Hamlet, en Tsjaikovski’s Jevgeni Onegin. Thomas Hampson zingt liederen van onder anderen Schubert, Wolf, Joseph Marx, Richard Strauss en Mahler. Ook zingt hij Coplands Old American Songs. Hij treedt op in alle belangrijke operagebouwen en concertzalen. Vele van zijn opnamen werden bekroond. In september 2015 zong Thomas Hampson samen met het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor ‘Ständchen’ van Schubert in Het Concertgebouw Amsterdam. Dit resulteerde in een CD-opname samen het Amsterdam Sinfonietta, waarvan ook een behind-the-scenes-video is gemaakt. De CD ontving 5 sterren van de Engelse krant ‘The Guardian’.

Andere leden van het Comité van Aanbeveling zijn Iván Fischer, Bernard Haitink en Ton Koopman. Beschermheer is Sir Simon Rattle.