april, 2020

vr3apr19:00Matthäus Passion - J.S. Bach - GEANNULEERDKoninklijk Concertgebouworkest - Trevor Pinnock19:00 Concertgebouw Amsterdam

Concertdetails

Koninklijk Concertgebouworkest
Trevor Pinnock – dirigent
Maximilian Schmitt – tenor
Florian Boesch – bas
Christina Landshamer – sopraan
Ann Hallenberg – alt
Mauro Peter – tenor
Peter Mattei – bariton
Ashley Riches – bas
Laurens Collegium Rotterdam
Nationaal Kinderkoor

Tijd

() 19:00

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam

Kaartverkoop

Kaarten bestellen

Typ uw zoekopdracht en druk op enter

DEN BOSCH - Het zevenhonderd jaar jonge Illustre Lieve Vrouwe Broederschap had een feestje te vieren en deed dat zondagmiddag in stijl. Het Bossche genootschap pakte uit met een extra feestelijk concert in de Sint-Janskathedraal. Prinses Beatrix en vele genodigden kregen een spectaculair concert cadeau waarbij zeven eeuwen koormuziek voorbij kwamen. 

Mark van de Voort 23-09-18, 18:51 
6
 
© ANP
Het crème de la crème van de Bossche klassieke muziekscene had zich voor de gelegenheid verzameld. Oude-muziekkoor Cappella Pratensis en de Schola Cantorum werden begeleid door de philharmonie zuidnederland. Daarnaast vervulde het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor een fraaie gastrol.

Een gewoon concert was het in geen enkel opzicht. Zo fungeerde Broederschap-lid en Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel als gevatte master of ceremony. 

Feestvreugde klonk vooral door in de eeuwenoude devote muzieknoten, met gregoriaans, schitterende barok van Vivaldi en een wereldpremière van componist Robert Zuidam en stadschroniqueur Eric Alink. Hun ‘Cirkel’ is een energiek werk voor de Schola en de philharmonie, waarbij de componist met sublieme instrumentaties Alinks tekst dicht op de huid zat. 

Als afscheidsgroet mocht Prinses Beatrix en gevolg een laatste ceremoniële vendelgroet ontvangen. Een ceremoniële vendelperformance die vanwege het matige weer in de Sint-Jan zelf plaatsvond. Een onverwacht sierlijk slotakkoord van een unieke concertmiddag.Portrait 2 (Peer Lindgreen)