november, 2017

zo19nov16:00Slotpresentatie KinderkorendagZoltán Kodály Festival16:00 Koninklijk Conservatorium Den Haag Event TagsKOOP TICKETS

Meer

Concertdetails

Het Zoltán Kodály Festival wordt afgesloten met een Kinderkorendag op zondag 19 november. Een aantal Nederlandse kinderkoren is uitgenodigd om samen met het Nationaal Kinderkoor te zingen en te repeteren o.l.v. de Hongaarse dirigent László Norbert Nemes en vocal coach Irene Verburg. Pianist is Mark Toxopeus. Mooie muziek ervaren staat centraal.  Om 16.00h vindt de slotpresentatie plaats.
Zoltán Kodály (1882 – 1967) was een van de meest opvallende personages van de Hongaarse cultuur in de 20e eeuw. Hij was componist, etnomusicoloog, muziekpedagoog en taalkundige. Zijn internationaal erkend gedachtegoed over muziekeducatie vormt de basis voor muziekonderwijs in Hongarije en speelt een belangrijke rol in de opleiding van professionele musici. Het Kodály-concept, in 2016 uitgeroepen tot UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed, vindt ook weerklank in Nederland o.a. op het Koninklijk Conservatorium en bij de Nationale Koren. 

Programma

Slotpresentatie door de deelnemende koren o.l.v. László Norbert Nemes
m.m.v. Mark Toxopeus piano.
Koorschool Viva la Musica – Drenthe o.l.v. Ceciel van der Zee
Koorschool Katalin Szabó – Gelderland o.l.v. Katalin Szabó
Kathedrale Koorschool – Utrecht o.l.v. Margareth Iping en Daniël Salbert
Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde

Tijd

() 16:00

Locatie

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag

Online ticket verkoop

Ticket prijzen: € 5,00€ 10,00

Koop tickets

Typ uw zoekopdracht en druk op enter

vtn_zomerconcert_amersfoort_2017_hansvanderwoerd-398kodaly