Mahler 8 met jubilerend Rotterdams Philharmonisch Orkest zorgt voor ‘kippenvel’

By
In Nieuws, Nieuwsarchief

Op 23, 24 en 25 maart werkten 50 kinderen uit het Nationaal Jongenskoor en het Nationaal Kinderkoor mee aan de uitvoering van de 8e symfonie van Gustav Mahler. Samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, het Rotterdam Symphony Chorus, Orféon Donastiarra en internationale topsolisten werd de “Sinfonie der Tausend” ten gehore gebracht in Rotterdam en Brussel.

Voor de 50 kinderen uit het Nationaal Jongenskoor en het Nationaal Kinderkoor was het een prachtervaring. Stralende gezichten op het podium en Mahler-melodieën in de bus naar Brussel waren het bewijs voor de goede herinneringen die het koor zal hebben aan dit project.

Scheidend chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Yannick Nézet-Seguin, leidde het geheel en was zeer onder de indruk van de prestaties van de kinderen.
Hij schreef: “they are amazing because they feel the love and passion for music!”

Het concert ontving 4 sterren van NRC-recensent Joep Stapel, die o.a. schreef dat het geheel voor kippenvel zorgde.

De Volkskrant ervoer de entree van het Kinderkoor op Hostem repellas als ‘het effect van een lichtstraal’ en gaf het concert 4 sterren.

Trouw waardeerde de uitvoering met maar liefst 5 sterren!

Het concert van vrijdag 23 maart is live uitgezonden op medici.tv en terug te kijken via deze link: https://www.medici.tv/en/concerts/yannick-nezet-seguin-conducts-mahler-symphony-8/