Sarah Mareelsdirigent talentklas

    De Belgische Alt-mezzo Sarah Mareels kreeg haar eerste muzieklessen aan de Stedelijke Muziek Academie van Aalst en werd op 18-jarige leeftijd winnende laureaat van de Nationale Wedstrijd voor Woord en Muziek in de categorie solozang. Daaropvolgend studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium van Luik waar ze een eerste prijs notenleer en het pedagogisch diploma solfège met grote onderscheiding behaalde. In die tijd nam ze ook deel aan talrijke koorconcerten zowel in België als in het buitenland. In 2006 behaalde ze haar diploma hoofdvak zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

    Concertreizen brachten haar o.a. naar Okinawa, Saint Petersburg en Kroatië. Met pianisten Peter Nilsson, Wim Voogd en Tine Deckers bracht ze verscheidene liedrecitals gewijd aan liederen van Brahms, Strauss, Tchaikowsky, Schönberg, Finzi, Quilter en Fauré.

    Sarah Mareels heeft naast haar werkzaamheden als zangeres haar eigen lespraktijk Bloeiende Stem. Sarah is sinds enkele jaren werkzaam voor Stichting Vocaal Talent Nederland als docent in de Lesplaats Den Haag.